Cursusdag voor teamleden ALS behandelteams: ‘Hoe school ik thuiszorg in ademondersteuning en laatste levensfase’

Aanstaande 10 november verzorgt het ALS Centrum een gratis cursusdag voor behandelaars van de ALS behandelteams. Het onderwerp is: ‘Hoe school ik thuiszorg in ademondersteuning en laatste levensfase’. De dag vindt plaats op het UMC Utrecht. 

Veel ALS behandelteams verzorgen al scholingen voor thuiszorgteams. Thuiszorgteams hebben immers vaak relatief weinig ervaring met ALS. Scholing van en afstemming met het thuiszorgteam lijkt een sleutel tot optimale zorg. In deze gratis cursusdag bereiden we teamleden voor op het geven van twee verdiepingscursussen waarvan de presentaties en handleidingen voor u klaar staan. Onderwerpen zijn afnemende longfunctie, beademing, airstacken en afstemming van zorg in de laatste levensfase. Na afloop van deze dag kunnen de behandelaars zelf de verdiepingscursussen ‘Ademondersteuning bij ALS’ en ‘Laatste levensfase bij ALS’ verzorgen aan thuiszorgteams in hun regio.

Trainers

  • Carine Roos, logopedist UMC Utrecht en de Hoogstraat revalidatie
  • Drs. Japie Bakers, fysiotherapeut en onderzoeker UMC Utrecht
  • Kim Holtmaat MANP, verpleegkundig specialist UMC Utrecht

Programma

Programma scholing train-the-trainer 10 nov 2017

Accreditatie

Voor deze cursusdag voor teamleden van de ALS behandelteams zijn 5 accreditatiepunten toegekend  voor fysiotherapeuten (KNGF accreditatienummer 26173). Accreditatie is ook aangevraagd bij de ADAP voor logopedisten, ergotherapeuten en diëtisten. We wachten nog op deze toekenning.