Multidisciplinaire Richtlijn ALS

Laatst bijgewerkt op 1 maart 2017

De Multidisciplinaire Richtlijn ALS voor ergotherapie, fysiotherapie en logopedie uit 2012 wordt volop gebruikt in de zorg van de ALS behandelteams. Met deze richtlijnen willen we de kwaliteit van de zorg voor mensen met ALS verder verbeteren.

Op dit moment wordt de eerste revisie voorbereid, olv dr. Anita Beelen, AMC. Vanzelfsprekend staan wij open voor uw aanwijzingen en ervaringen in de praktijk die kunnen leiden tot verdere optimalisering van de richtlijnen. Opmerkingen en suggesties zijn van harte welkom op het forum voor professionals op deze website.

De multidisciplinaire ALS richtlijn bevat de volgende 3 richtlijnen:

Richtlijn ergotherapie bij ALS

Richtlijn fysiotherapie bij ALS

Richtlijn logopedie bij ALS

Printen

Onderstaand staat de pdf van de volledige multidisciplinaire richtlijn ALS, welke alle drie bovenstaande richtlijnen bevat. In dit document kunt u doorklikken naar elk onderdeel van de richtlijn. Omdat de richtlijn in kleur is uitgevoerd, vindt u in de rechterbovenhoek van elk afzonderlijk document een link naar een in zwart-wit uitgevoerde afdrukversie.

Multidisciplinaire Richtlijn ALS

Multidisciplinaire Richtlijn ALS

Drs. Sandra Offeringa
  • logopedist en spraak-/taalpatholoog, AMC

Ik ben behandelaar in klinische en poliklinische setting en tijdens huisbezoeken. Tevens werk ik aan verbetering van landelijke logopedische zorg voor patiënten met ALS, PLS en PSMA.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.