Multidisciplinaire Richtlijn ALS

Laatst bijgewerkt op 17 oktober 2016

Onderaan deze pagina vindt u de Multidisciplinaire Richtlijn ALS voor ergotherapie, fysiotherapie en logopedie. Met deze richtlijnen willen we de kwaliteit van de zorg voor mensen met ALS verder verbeteren.

De doelstellingen van het ALS Centrum zijn een optimale diagnose, zorg en behandeling voor patiënten met ALS en aanverwante ziekten in heel Nederland. Het opstellen van richtlijnen voor zorg past uitstekend bij ons werk deze doelstellingen te bereiken. Het ALS Centrum zal de richtlijnen elke vijf jaar zo nodig reviseren. Op dit moment wordt de eerste revisie voorbereid. Vanzelfsprekend staan wij open voor uw aanwijzingen en ervaringen in de praktijk die kunnen leiden tot verdere optimalisering van de richtlijnen. Opmerkingen en suggesties zijn van harte welkom op het forum voor professionals op deze website.

De multidisciplinaire ALS richtlijn bevat de volgende 3 richtlijnen:

Richtlijn ergotherapie bij ALS

Richtlijn fysiotherapie bij ALS

Richtlijn logopedie bij ALS

Printen

Onderstaand staat de pdf van de volledige multidisciplinaire richtlijn ALS, welke alle drie bovenstaande richtlijnen bevat. In dit document kunt u doorklikken naar elk onderdeel van de richtlijn. Omdat de richtlijn in kleur is uitgevoerd, vindt u in de rechterbovenhoek van elk afzonderlijk document een link naar een in zwart-wit uitgevoerde afdrukversie.

Multidisciplinaire Richtlijn ALS

Multidisciplinaire Richtlijn ALS

Drs. Sandra Offeringa
  • logopedist en spraak-/taalpatholoog, AMC

Ik ben behandelaar in klinische en poliklinische setting en tijdens huisbezoeken. Tevens werk ik aan verbetering van landelijke logopedische zorg voor patiënten met ALS, PLS en PSMA.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.