Doorverwijzing of second opinion bij het ALS Centrum Nederland

Laatst bijgewerkt op 26 oktober 2016

ALS Centrum Nederland is hét expertise centrum op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek bij ALS, PLS en PSMA. Patiënten met verdenking op ALS, PLS of PSMA kunnen bij ons terecht na doorverwijzing of voor een second opinion.

Verwijzing

Als de neuroloog vermoedt dat er sprake is van ALS, verwijst hij of zij de patiënt vaak door naar ALS Centrum Nederland. Het ALS Centrum biedt ook de mogelijkheid voor een second opinion over de diagnose of over behandelmogelijkheden, hiervoor is een verwijzing van een neuroloog of huisarts nodig. De neuroloog (evt. huisarts) stuurt dan een verwijsbrief naar het ALS Centrum.

  • Faxnummer voor verwijzingen: 088 – 755 54 94
  • Telefoonnummer voor verwijzingen: 088 – 7551546

Diagnose

Er bestaat niet één test die ALS kan aantonen of uitsluiten. Voor het stellen van de diagnose is bijzondere expertise en ervaring nodig, zoals aanwezig bij het ALS Centrum. Wij hebben veel ervaring op het gebied van ALS, PLS en PSMA, en zeer vakbekwame neurologen en verpleegkundig specialisten in huis. Wij streven ernaar diagnoses in één dag te stellen. Daarnaast staan persoonlijk contact en goede nazorg bij ons hoog in het vaandel.

Na het stellen van de diagnose ALS verwijst het ALS Centrum de patiënt naar het dichtstbijzijnde ALS-behandelteam voor begeleiding en behandeling door een revalidatiearts, een in ALS gespecialiseerde fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, etc.

Contact

Voor vragen, neem gerust contact met ons op.

Vaste alt text
Drs. Nienke de Goeijen MANP
  • verpleegkundig specialist, UMC Utrecht

Ik coördineer en begeleid de diagnostiek rond ALS, PLS en PSMA en houd mij bezig met de deskundigheidsbevordering van zorgverleners die betrokken zijn bij ALS-patiënten. Tevens vervul ik een consultatiefunctie voor patiënten en hulpverleners.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.