230 mensen wonen virtueel ALS Congres bij

Gepubliceerd op 21 september 2020

Op vrijdag 18 september woonden meer dan 230 deelnemers het virtuele ALS Congres bij. Het ALS Congres is hét congres voor alle zorgverleners van patiënten met ALS, PSMA en PLS. Vanwege corona werd het congres dit jaar virtueel georganiseerd. 

Aan het begin van de bijeenkomst heette dagvoorzitter Esther Kruitwagen alle revalidatieartsen, logopedisten, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, verzorgenden, psychologen, ergo- en fysiotherapeuten welkom. Esther praatte iedereen bij over samenwerken, delen en innoveren in de het ALS Zorgnetwerk. Vervolgens hield ze samen met slaaponderzoeker Olav Verschuren een presentatie over het belang van slaap.

Aan het einde van de plenaire ochtendsessie waren er drie workshops te volgen; liggen en slapen met ALS, Wat hebben kinderen in gezinnen met ALS nodig, en topics rond bulbaire klachten; een multidisciplinaire aanpak. Als afsluiting van de bijeenkomst vertelde gastspreker Melinda Kavanaugh over de impact van ALS op jonge kinderen. Tot slot gaf professor Leonard van den Berg een update over de zoektocht naar een behandeling voor ALS.

Presentaties online beschikbaar

Alle presentaties en video’s van de sessies waarvoor goedkeuring is verkregen van de presentators worden in de komende twee weken online gepubliceerd op het besloten forum voor zorgprofessionals.

Het volgende ALS Congres vindt plaats op 24 september 2021. Als maatregelen rondom het coronavirus het toelaten vindt de bijeenkomst plaats in de ReeHorst, Ede. We hopen alle enthousiaste zorgverleners daar opnieuw te verwelkomen!