ALS Congres

Het ALS Zorgverleners Congres is hét congres voor alle professionals die zorg verlenen aan patiënten met ALS, PSMA en PLS.

De multidisciplinaire ALS behandelteams, thuiszorgteams, huisartsen, eerstelijns paramedici en centra voor thuisbeademing (CTB’s) hebben allen een belangrijke rol in de zorg voor mensen met ALS, PSMA en PLS. Tijdens deze editie van het ALS Zorgverleners Congres worden deelnemers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Ook worden er voor alle verschillende disciplines interactieve workshops georganiseerd over belangrijke onderwerpen. Daarnaast is er voldoende tijd om collega’s te ontmoeten en is er een uitgebreide informatiemarkt. We nodigen alle zorgverleners dan ook van harte uit om deel te nemen aan het ALS Zorgverleners Congres 2023.

Ook dit jaar is er een workshopronde waarin deelnemers per discipline de ruimte krijgen om met elkaar in gesprek te gaan over ontwikkelingen binnen het werkveld, problemen waar ze tegenaan lopen of innovaties/richtlijnen die eraan komen. Deze sessies worden begeleid door moderatoren en het doel hiervan is niet alleen om informatie of standpunten uit te wisselen, maar ook om een netwerk te creëren.

Samen voor nog betere zorg!

Datum en tijd: vrijdag 29 september 2023
Locatie: Congrescentrum Orpheus, Apeldoorn
Route: Churchillplein 1, 7314 BZ Apeldoorn
Kosten: €135,-

Het ALS Congres is inmiddels volgeboekt. U kunt zich aanmelden, maar u komt dan op de wachtlijst te staan.

Klik hier om te registreren

 

Programma

Het programma van het ALS Congres is samengesteld met behulp van verschillende ALS Behandelteams. Het kan zijn dat er bij sommige workshops nog kleine wijzigingen plaatsvinden, zoals sprekers.

Voor een overzicht van het programma, klik hier.

Accreditatie

Accreditatie wordt bij de verschillende instanties aangevraagd. Deze accreditaties zijn al bekend:

  • VRA, 5 punten, ID nummer 520182
  • Accreditatiebureau fysiotherapie, 5 punten, ID nummer 520182
  • ADAP, 5 punten, ID nummer 520182
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, 5 punten, ID-nummer 520182

Posters

Tijdens de pauzes, inloop en borrel kunnen deelnemers een kijkje nemen bij de posterpresentaties en stands. Wilt u een best practice, vernieuwing of mooi project presenteren op een poster? Stuur dan een korte beschrijving van hetgeen u op de poster wilt presenteren naar Hoytema@utwente.nl

Annuleren

Heeft u zich geregistreerd maar bent u onverhoopt toch niet in staat om naar het ALS Congres te komen? Lees hier wat onze annuleringsvoorwaarden zijn.

Voorbereiding nodig? Volg de gratis e-cursus Introductie ALS

Het ALS Congres behandelt geen basis informatie over ALS. Volg voor informatie over de symptomen, behandeling van symptomen, en de laatste informatie over de oorzaken van ALS en genetica, de gratis E-cursus Introductie ALS. Deze e-cursus kost u ongeveer een uur tijd, u kunt op elk moment stoppen en later weer opnieuw inloggen. Bij informatie die al bekend is kunt u verder klikken.

Informatiemarkt en sponsoring

Tijdens de inloop aan het begin van de dag, de lunchpauze en de borrel kunnen deelnemers de informatiemarkt met stands van leveranciers bezoeken. Meer informatie en sponsormogelijkheden via Hoytema@utwente.nl

Dit congres wordt mede mogelijk gemaakt door: