ALS Zorgverleners Congres 2020

18 september 2020 – Het ALS Zorgverleners Congres is hét congres voor alle professionals die zorg verlenen aan patiënten met ALS, PSMA en PLS.

De multidisciplinaire ALS behandelteams, thuiszorgteams, huisartsen, eerstelijns paramedici en centra voor thuisbeademing (CTB’s) hebben allen een belangrijke rol in de zorg voor mensen met ALS, PSMA en PLS. Tijdens deze 8e editie van het ALS Zorgverleners Congres worden deelnemers bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Ook worden er voor alle verschillende disciplines interactieve workshops georganiseerd over belangrijke onderwerpen. Daarnaast is er voldoende tijd om collega’s te ontmoeten en is er een uitgebreide informatiemarkt. We nodigen alle zorgverleners dan ook van harte uit om deel te nemen aan het ALS Zorgverleners Congres 2020.

Samen voor nog betere zorg!

Datum en tijd: vrijdag 18 september 2020, 9.30 – 17.00 uur
Locatie: ReeHorst te Ede
Route: Bennekomseweg 24,6717 LM Ede, routebeschrijving
Kosten: €95 per persoon
Aanmelden: Volgt

Zie voor mogelijkheden voor vervanging of afmelding onze voorwaarden.

Programma

Het programma wordt later bekend gemaakt.

Accreditatie

Accreditatie zal worden aangevraagd voor:

  • revalidatieartsen (VRA)
  • fysiotherapeuten (KNGF)
  • verpleegkundigen en verzorgenden (Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, Neuro, Palliatieve Zorg, Revalidatie)
  • logopedisten, ergotherapeuten en diëtisten (ADAP)
  • maatschappelijk werkers en mantelzorgmakelaars (Registerplein)
  • verpleegkundig specialisten (Verpleegkundig Specialisten Register)

Posters

Tijdens de pauzes, inloop en borrel kunnen deelnemers een kijkje nemen bij de posterpresentaties en stands. Wilt u een best practice, vernieuwing of mooi project presenteren op een poster? Stuur dan een korte beschrijving van hetgeen u op de poster wilt presenteren naar Hoytema@misc.utwente.nl

Voorbereiding nodig? Volg de gratis e-cursus Introductie ALS

Het ALS Congres behandelt geen basis informatie over ALS. Volg voor informatie over de symptomen, behandeling van symptomen, en de laatste informatie over de oorzaken van ALS en genetica, de gratis E-cursus Introductie ALS. Deze e-cursus kost u ongeveer een uur tijd, u kunt op elk moment stoppen en later weer opnieuw inloggen. Bij informatie die al bekend is kunt u verder klikken.

Informatiemarkt en sponsoring

Tijdens de koffie- en theepauzes, de lunchpauze, inloop en borrel kunnen deelnemers de informatiemarkt met stands van leveranciers bezoeken. Meer informatie en sponsormogelijkheden via Hoytema@misc.utwente.nl

Twitter over het ALS Congres met hashtag #ALScongres

Samenvattingen ALS Congres 2016, 2017 en 2018

Vragen over behandelingen, kwaliteitscriteria etc. kunt u kwijt op het forum voor zorgverleners op www.als-centrum.nl (‘Forum voor professionals’ rechts in het hoofdmenu). Alle zorgverleners kunnen zich voor dit forum aanmelden. Het doel van het forum is om best practices, tips en adviezen uit te wissen en vragen aan collega’s te kunnen stellen.

Als u bij uw inschrijving heeft aangegeven accreditatie te willen ontvangen dan worden deze punten voor u bijgeschreven. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Mardi Brandenbarg via Hoytema@misc.utwente.nl

ALS Congres organisatie

Het ALS Congres wordt georganiseerd door het ALS Centrum Nederland, t.b.v. het ALS Zorgnetwerk. Het programma wordt samengesteld door drs. Esther Kruitwagen, coördinator van het ALS Zorgnetwerk en Michael van der Linde, projectleider van het ALS, PSMA en PLS Kennisplatform. De onderwerpen worden aangedragen vanuit alle verschillende disciplines van het ALS Zorgnetwerk. Daarnaast is er een programmacommisie die actief meedenkt in de samenstelling van het programma. Zij staan hieronder genoemd. Heeft u suggesties voor het programma, mail deze dan naar: info@als-centrum.nl.