Amsterdam City Swim 2018

Op zondag 9 september 2018 is de 7e editie van de Amsterdam City Swim. Dit zwemevenement in de Amsterdamse grachten probeert zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS.

                         

De Amsterdam City Swim heeft een ongelooflijk grote bijdrage geleverd aan het wereldwijde baanbrekende genetisch onderzoek Project MinE, dat is opgezet door ALS-patiënten en ondernemers Bernard Muller en Robbert-Jan Stuit. Ook veel andere grote onderzoeksprojecten, zoals TOTALS en het MRI-onderzoek waren niet mogelijk geweest zonder de Amsterdam City Swim.

De Amsterdam City Swim heeft ontzettend veel onderzoeksprojecten mogelijk gemaakt. Dit heeft nu al veel kennis opgeleverd. We zitten in een stroomversnelling in het onderzoek naar ALS.

Alle donaties worden door Stichting ALS Nederland aangewend voor onderzoek naar ALS. Het onderzoek richt zich op de oorzaak en het zo snel mogelijk vinden van een behandeling voor ALS en op de kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven van mensen met ALS.

        

Onderzoekers van het ALS Centrum zwommen mee in Wave ALSHanno, Amsterdam City Swim 2017

Zwem mee!

City Swim route is 2 km. De zwemmers beginnen traditiegetrouw hun grachtentocht bij het Marine Etablissement in Amsterdam. Ze trotseren daarna het IJ en zwemmen via het Scheepvaartmuseum langs het VOC-schip naar de Nieuwe Herengracht. Op de Amstel gaat de route langs de Hermitage, onder de Magere Brug door om vervolgens te keren. De City Swim eindigt vervolgens op de Keizersgracht, ter hoogte van de Reguliersgracht.

City Swim voor toeschouwers

Als je niet zelf de grachten induikt kun je toch zelf je steentje bijdragen door deelnemers te sponsoren of een donatie te doen. Verder kun je natuurlijk de zwemmers langs de route aanmoedigen en zijn er op het Jonas Daniël Meijerplein jaarlijks City Swim activiteiten.

Wij zijn er ook!

Medewerkers van ALS Centrum Nederland zijn aanwezig om informatie te verstrekken over het onderzoek dat dankzij de Amsterdam City Swim kan worden gedaan en om vragen van mensen met ALS, familieleden, vrienden en donateurs te beantwoorden.

Steun ook onze deelnemers aan de Amsterdam City Swim! Bekijk voor meer informatie de Amsterdam City Swim website

Sfeerimpressie

In onderstaand filmpje vertellen ALS Centrum medewerkers over het onderzoek op de Amsterdam City Swim 2014.