Bijeenkomsten tot 1 september afgelast

In verband met de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) zijn al onze bijeenkomsten tot 1 juni afgelast of verplaatst. Alle deelnemers zijn hierover geïnformeerd.

Ook de meeste andere grote evenementen, zoals de ALS Lenteloop en de Amsterdam City Swim zijn afgelast. Gelukkig zijn er enkele alternatieve initiatieven bedacht om toch nog in actie te komen tijdens de huidige omstandigheden

Kom in Beweging voor ALS

Om besmetting met het coronavirus te voorkomen is het belangrijk zoveel mogelijk thuis te blijven. Tot die tijd moeten we creatieve oplossingen vinden om op een veilige manier in beweging te blijven. Mensen met ALS, PSMA en PLS willen dolgraag bewegen, maar kunnen dit in steeds mindere mate. Wil jij ons helpen daar verandering in te brengen? Kom in beweging met Stichting ALS Nederland om ALS nog beter op de kaart te zetten. Beantwoord enkele vragen en ontvang 3 persoonlijke tips om in beweging te blijven. De actie loopt tot 1 juni 2020.

Doe Wat Je Kan

Op maandag 1 juni 2020 zou de lustrumeditie van de ALS Lenteloop moeten plaatsvinden. Helaas kan ook dit evenement geen doorgang vinden dit jaar. Op veler verzoek heeft de organisatie een alternatief bedacht om de fondsenwerving voor onderzoek naar ALS door te laten gaan. Met de actie ‘DOE WAT JE KAN!’ wordt iedereen uitgenodigd om een eigen actie te verzinnen en daar een foto of filmpje van te maken. De actie loopt tot 1 juni 2020. Kijk op de website van ALS Lenteloop voor meer informatie over de actie.

Mogelijkheden om met elkaar in contact te komen

Met de afgelasting van bijeenkomsten en het advies om zoveel mogelijk alle (sociale) contacten te mijden, vallen veel belangrijke sociale momenten weg. Maar juist in deze situatie voelen veel mensen een grote behoefte aan lotgenotencontact.
Er zijn verschillende initiatieven om wel met elkaar in contact te komen:

De patiëntenvereniging ALS Patients Connected houdt elke maandag een online uur voor lotgenotencontact van 14:00 – 15:00. Mensen kunnen met elkaar communiceren via videobellen of chat. Het lotgenotencontact is open voor patiënten en hun directe naasten. Wil je ook meedoen? Om deel te kunnen nemen moet je lid zijn van ALS Patients Connected. Het lidmaatschap is gratis. Je kan je aanmelden voor het online lotgenotencontact door een email te sturen naar info@alspatientsconnected.com onder vermelding van “online contact”.

De patiëntenvereniging Spierziekten Nederland heeft de mogelijkheid om ervaringen te lezen en uit te wisselen via Iemandzoalsik.nl en het Myocafé