Tour du ALS

Op zaterdag 11 september 2021 vindt de jaarlijkse Tour du ALS plaats. Honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars beklimmen samen de Mont Ventoux om geld op te halen voor de strijd tegen ALS.

tour du als

Als sinds 2012 organiseert de Stichting ALS Nederland jaarlijks de Tour du ALS. Tijdens dit indrukwekkende evenement beklimmen vele honderden mensen al fietsend, rennend of wandelend de Mont Ventoux in Frankrijk. Samen met ALS-patiënten gaan ze deze sportieve uitdaging aan om zo veel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen de dodelijke ziekte ALS.

 

Doet u ook mee?

Dit jaar vindt alweer de negende editie plaats (10e jaar) van dit succesvolle evenement. Wilt u ook deelnemen; als fietser, hardloper of wandelaar? Of wilt u een donatie doen aan een team? Kijk voor meer informatie op de website van Tour du ALS.

Doe mee aan Tour du ALS

 

Meer onderzoek mogelijk
Al het geld dat wordt opgehaald door Tour du ALS, gaat in zijn volledigheid naar onderzoek rondom ALS en de zorg en kwaliteit van leven van huidige patiënten. Zowel binnen het ALS Centrum als binnen TRICALS vinden veel van dit soort onderzoeken plaats.

Op de website van Tour du ALS leest u meer over de bestedingen van afgelopen edities.