Training voor teamleden ALS behandelteams: ‘Hoe school ik thuiszorg over de laatste levensfase bij ALS’

Vrijdag 15 juni 2018 verzorgt het ALS Centrum een gratis training voor behandelaars van de ALS behandelteams. Het onderwerp is: ‘Hoe school ik thuiszorg over de laatste levensfase bij ALS’. De scholingsmiddag vindt plaats op het UMC Utrecht. 

Veel ALS behandelteams verzorgen al scholingen voor thuiszorgteams. Thuiszorgteams hebben immers vaak relatief weinig ervaring met de zeldzame ziekte ALS. Scholing van en afstemming met het thuiszorgteam lijkt een sleutel tot optimale zorg. In deze gratis cursusmiddag bereiden we teamleden voor op het geven van de verdiepingscursus ‘Laatste levensfase bij ALS’ waarvan de presentaties en handleidingen voor u klaar staan. Onderwerpen zijn onder andere afnemende ademhaling, beëindigen van beademing en afstemming van zorg in de laatste levensfase. Na afloop van deze dag kunnen de behandelaars zelf de verdiepingscursus ‘Laatste levensfase bij ALS’ verzorgen aan thuiszorgteams in hun regio.

Trainers

  • Carine Roos, logopedist UMC Utrecht en de Hoogstraat revalidatie
  • Kim Holtmaat MSc, verpleegkundig specialist UMC Utrecht

Datum en tijd

Datum: 15 juni 2018

Tijd:  13.00-15.30 uur

Locatie: UMC Utrecht, tuinkamer B1

Route:          routebeschrijving

Parkeren:   In de parkeergarage P&R de Uithof is voldoende parkeergelegenheid, waarna u gratis 2 haltes met bus 28 kunt naar het UMC Utrecht

Looproute:   Volg vanaf de hoofdingang de borden naar B, u komt langs de apotheek, ga daar rechts, als u voor de liften van B staat gaat u links en loopt u het Hersencafé door. U loopt deze gang helemaal door. Aan het eind van deze gang is de tuinkamer.

Accreditatie

De training is geaccrediteerd voor revalidatieartsen, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers met 3 punten. De punten worden binnen een aantal maanden automatisch bijgeschreven.

Voorbereiding

Uitgebreide kennis over ALS wordt verondersteld. Werkt u nog maar kort in het ALS behandelteam? Volg desgewenst vooraf de gratis e-cursus ‘Intro ALS’. Hierin staat de laatste informatie over ALS, zorg en onderzoek naar ALS. Alle informatie die reeds bekend is kunt u doorklikken.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de cursusmiddag door het aanmeldformulier in te vullen. Er is een maximum van 20 deelnemers.

Reserveer ook het ALS Congres 28 september 2018 in de Reehorst te Ede alvast in uw agenda.

Deze cursusmiddag wordt gesponsord door Stichting ALS Nederland via het project ALS Kennisplatform.