Webcast Spierziekten Nederland: Complexe zorg in de ZVW en WLZ

In de webcast ´Complexe zorg in de ZVW en WLZ´ geeft de patiëntenvereniging Spierziekten Nederland aan de hand van praktische voorbeelden uitleg over de zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (ZWV) en de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De volgende onderwerpen worden belicht

  • de aanvraagprocedure;
  • de mogelijkheden (in natura of pgb);
  • de voorwaarden en eigen bijdragen;
  • wat u kunt u als de zorg (of de indicatie) niet meer passend is;
  • wat de mogelijkheden zijn voor aanvullende zorg op de ADL-assistentie van Fokus.

De webcast vindt plaats op vrijdag 17 november 2017 van 16.00 uur tot 17.00 uur en is ook geschikt voor bewoners van Fokus.

Programma

16:00 uur – 16:30 uur
Presentatie Zwv en Wlz aan de hand van praktische voorbeelden door Marcel Timmen (directeur) en Ricardo Bronsgeest (medewerker Belangenbehartiging) van Spierziekten Nederland.

16:30 – 17:00 uur
Beantwoording van vragen

Aanmelden
De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Inschrijven voor de webcast is mogelijk tot en met 14 november 2017. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast.

Webcast, heel eenvoudig
De webcast is een uitzending via internet vanuit het kantoor van Spierziekten Nederland die u rechtstreeks thuis kunt volgen. U kunt vooraf of tijdens de uitzending vragen stellen aan de sprekers. Om een webcast te volgen heeft u, afgezien van een goede internetverbinding, geen speciale voorzieningen nodig. U kunt gebruik maken van een pc, laptop, tablet of zelfs een smartphone.