Webcast Spierziekten Nederland – Kauwen en slikken

De patiëntenvereniging Spierziekten Nederland organiseert op vrijdag 1 juni 2018 van 16.00 tot 17.00 uur een webcast over problemen bij kauwen en slikken bij spierziekten. Onderwerpen die aan bod komen in de webcast zijn:

  • Waardoor is kauwen en slikken soms moeilijk?
  • Welke risico’s brengt dit met zich mee?
  • Hoe herken je beginnende kauw- en slikproblemen?
  • Wat kun je er zelf aan doen, tips en tricks?
  • Hoe houd je plezier in eten?
  • Wanneer ga je naar de logopedist en diëtist en wat kunnen zij voor je doen?

Programma

16.00 – 16.30 uur
Duo-presentatie over ‘kauwen en slikken: eten met een spierziekte’ met mevrouw Dea Schröder, diëtiste en mevrouw Nicole Frielink logopediste, beiden werkzaam binnen het spierziekterevalidatieteam van het Roessingh, centrum voor revalidatie te Enschede.

16.30 – 17.00 uur
Beantwoording van vragen.

Aanmelden

Spierziekten Nederlands maakt de webcast beschikbaar voor leden en niet-leden en is gratis te volgen. Inschrijven is mogelijk tot en met 29 mei 2018. Meer informatie en aanmelden via: https://www.spierziekten.nl/nieuws/artikel/webcast-kauwen-en-slikken/

Een webcast heel eenvoudig

De webcast is een uitzending via internet vanuit het kantoor van Spierziekten Nederland die u rechtstreeks thuis kunt volgen. U kunt vooraf of tijdens de uitzending vragen stellen aan de sprekers. Om een webcast te volgen heeft u, afgezien van een goede internetverbinding, geen speciale voorzieningen nodig. U kunt gebruik maken van een pc, laptop, tablet of zelfs een smartphone.