CHDR1839 studie gestart – fase 1b medicijnstudie bij patiënten met ALS

Gepubliceerd op 30 november 2018

In de CHDR1839 studie worden de effecten van een nieuw middel voor de behandeling van Amyotrofische Laterale Sclerose (DNL747) onderzocht. Het nieuwe middel is een remmer van een eiwit dat betrokken is bij de processen van ontsteking en celdood. Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en verdraagbaar het nieuwe middel is, welke effecten het middel heeft als het aan patiënten met ALS wordt gegeven en hoe het lichaam het middel opneemt en verwerkt.

Hoe is de studie opgebouwd?
Het effect van DNL747 wordt getest door het vergelijken van een groep patiënten die het middel krijgt en een groep patiënten die een placebo (‘nepmedicijn’) krijgt. Patiënten worden door middel van loting ingedeeld (randomisatie) in een van de groepen. Zowel de patiënt als het onderzoeksteam weten dus gedurende de loop van de studie niet wie het onderzoeksmiddel en wie het placebo-middel heeft. Tijdens de studie wordt informatie over de effecten van DNL747 op het lichaam bij patiënten met ALS verzameld.

Meedoen met dit onderzoek of meer weten?
Deelname aan deze studie verloopt via TRICALS. Alle bij TRICALS (http://www.tricals.org/) geregistreerde ALS-patiënten die het ALS Centrum Nederland als voorkeurscentrum hebben ingesteld zijn per email met deze wervingsbrief over deze studie geïnformeerd.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten, schrijf u dan in voor TRICALS via deze link. Meer informatie over de voorwaarden voor deelname aan deze studie zijn ook via TRICALS beschikbaar via deze link.