Dialoogapplicatie cChats

Gepubliceerd op 15 juli 2014

Als mensen met ALS zelf niet meer goed kunnen praten, dan is het belangrijk dat zij met een communicatiehulpmiddel toch duidelijk kunnen maken wat ze willen zeggen.

Een nieuw hulpmiddel in de communicatie is de dialoogapplicatie cChats. Met cChats kunnen twee personen een dialoog met elkaar voeren door om beurten een zin te kiezen uit een aantal vooraf vastgelegde zinnen. cChats faciliteert snelle en betekenisvolle communicatie en is eenvoudig aan te passen aan de wensen en behoeften van gebruikers, ook voor gebruikers met een beperkte mate van controle.

cChats

De eerste versie van cChats is tijdelijk gratis beschikbaar voor zowel Android als Apple. Deze versie is bedoeld ter kennismaking en om feedback te krijgen op zowel de applicatie als op de dialogen. Ondertussen wordt aan de hand van feedback van gebruikers, experts en designers een nieuwe versie ontwikkeld. U kunt cChats en aanvullende dialogen downloaden via store.mindaffect.nl.

cChats is ontwikkeld door MindAffect, een spin-off van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Heeft u tips of feedback voor de ontwikkelaars van cChats? Of bent u geïnteresseerd om bij te dragen aan hun missie om de communicatie met, en tussen mensen te verrijken? Bezoek www.mindaffect.nl en registreer uzelf als dialoogschrijver, tester, of om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Via uw ergotherapeut kunt ook aan andere beschikbare hulpmiddelen in de communicatie aanvragen. Lees hier meer over de mogelijkheden.