Teamkorting E-cursus ‘Herkennen van irreële ziektepercepties bij ALS’

Gepubliceerd op 21 oktober 2016

Mensen met ALS moeten leren omgaan met een heel ander toekomstbeeld. Omdat het ziekteverloop bij ALS vaak snel verloopt, hebben zij weinig tijd om zich aan te passen. Hier gaan mensen op verschillende manieren mee om. Vraagt een patiënt beperkte hulp terwijl er eigenlijk veel meer zorg nodig is? Leer hoe u als zorgverlener in een gesprek met een patiënt en mantelzorger meer inzicht kunt krijgen in de ziektepercepties en hulpvraag.

Deze e-cursus is bedoeld voor mensen werkend in de thuiszorg, ALS behandelteams, eerstelijns paramedici en huisartsen.

We gaan in deze e-cursus in op de percepties (gedachten en denkbeelden) die de patiënt en de mantelzorger over ALS hebben. Ook gaan we in op hoe de patiënten en mantelzorger met ALS omgaan (coping). Tenslotte worden mogelijke cognitieve- en gedragsproblemen als gevolg van ALS besproken. Deze factoren hebben invloed op de zorgvraag van de patiënt. De e-cursus geeft handvatten om in de zorgverlening adequaat om te gaan met gedachtes en denkbeelden over de ziekte. Het doel is om samen met de patiënt en mantelzorger de beste zorg te regelen.

De kosten van deze e-cursus zijn nu €25 zonder accreditatie en €50 als u accreditatiepunten nodig heeft. Deze prijzen zijn inclusief btw.

Teamkorting

Er geldt 50% teamkorting als minstens vier leden van een team de e-cursus gaan volgen. Mail naar  info@elevatehealth.eu met vermelding van de organisatie, het team en de namen en emailadressen van de teamleden die zich voor de e-cursus zullen inschrijven. Elevate Health mailt hen dan een kortingscode waarmee deze teamleden zich kunnen inschrijven.

Accreditatie

De volgende accreditatie is toegekend aan de e-cursus ‘Herkennen van irreële ziektepercepties bij ALS’ (PE-Online 222605 en 260954):

  • Verpleegkundigen en verzorgenden: Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals Neuro, Palliatieve Zorg en Wijkverpleegkunde 2 punten.
  • Fysiotherapeuten: De KNGF heeft 2 accreditatiepunten toegekend (accr.nr. 23776, kwaliteit).
  • Maatschappelijk werkers: Registerplein, voorheen Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk werkers, vrije ruimte agogen en maatschappelijk werk 0,5 punt.
  • Diëtisten, ergotherapeuten en logopedisten: ADAP heeft 1,5 punt accreditatie toegekend.

Doe nu de e-cursus

Meld u nu aan voor deze e-cursus via het online platform van Elevate Health. Het doorlopen van deze e-cursus duurt ongeveer twee uur. U kunt op elk gewenst moment uitloggen en later opnieuw inloggen.

flyer2

Meer e-cursussen over ALS

Ook voor de e-cursus ‘Verslikken bij ALS’ geldt de teamkorting. De e-cursus ‘Introductie ALS’ is gratis. Lees meer over deze andere e-cursussen over ALS voor zorgverleners.

Helpdesk Elevate Health

Mocht u problemen hebben bij het inschrijven of doorlopen van een van de e-cursussen, bel dan de helpdesk van Elevate Health: tel of mail naar info@elevatehealth.eu

Team e-cursussen

De e-cursussen zijn ontwikkeld door drs. Nienke de Goeijen (verpleegkundig specialist ALS Centrum), Carine Roos (logopedist De Hoogstraat Revalidatie), Ton Sanderink (fysiotherapeut De Hoogstraat Revalidatie) en dr. Carin Schröder (GZ-psycholoog UMC Utrecht en De Hoogstraat Revalidatie). Deze e-cursussen zijn mogelijk gemaakt door Stichting ALS Nederland in het kader van het Project ALS Kennisplatform.

2011-05-08-stichting-als