Geen uitnodiging voor vaccinatie ontvangen op 1 april?

Gepubliceerd op 1 april 2021

Bent u ALS, PSMA of PLS-patiënt en heeft u geen uitnodiging ontvangen op 1 april? Meldt u dan aan via het meldpunt van Spierziekten Centrum Nederland.

Patiënten met een neuromusculaire aandoening die tot de hoog-risico groep behoren èn die op 1 april geen uitnodiging van een UMC hebben ontvangen, kunnen zich vanaf 1 april aanmelden in een daarvoor speciaal opgericht meldpunt. Aanmelden kan tot en met 8 april. Aan de hand van de ingevulde vragen zal na 8 april nagegaan worden of de patiënt in aanmerking komt voor een vaccinatie. Indien de patiënt in aanmerking komt, zal een brief gestuurd worden naar de huisarts. De huisarts neemt dan contact met op met de patiënt voor het maken van een afspraak.

Klik hier om naar het formulier te gaan

 

De knop stuurt u door naar een speciaal aanvraagformulier op de website van het AmsterdamUMC, die alle aanmeldingen verzameld. Doet de knop het niet? Kopieer dan de volgende link in uw browser: https://www.amc.nl/web/specialismen/spierziekten/spierziekten/aanmelding-versnelde-vaccinatie-bij-spierziekte.htm

Voordat u het formulier van het meldpunt invult, is het belangrijk dat u ‘ja’ kunt antwoorden op de onderstaande vragen:

  • Heeft u geen uitnodiging voor vaccinatie ontvangen van een umc?
  • Heeft u (elders) nog geen coronavaccinatie gehad?
  • Bent u geboren tussen 1 januari 1947 en 28 februari 2003?
  • Valt u binnen de genoemde groep en heeft u ALS, PSMA of PLS of een van de andere hoog-risico spierziekten?
    Is het antwoord op alle vragen ‘ja’, dan kunt u uw gegevens achterlaten bij het meldpunt.

Dit meldpunt staat online van 1 tot en met 8 april. Wacht dus niet te lang met het invullen van uw gegevens.

Aan de hand van de door u ingevulde gegevens wordt na 8 april nagegaan of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een vaccinatie. Dit traject wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van het Spierziekten Centrum Nederland en RIVM. Enkele dagen na 8 april zal Spierziekten Centrum Nederland hiervoor op haar website de procedure en het tijdpad laten weten.

Komt u in aanmerking, dan wordt uw huisarts geïnformeerd. Uw huisarts neemt vervolgens contact met u op voor het maken van een afspraak. Uw huisarts nodigt u uit voor het dan voorradige vaccin, op dit moment is dat AstraZeneca.