Indrukwekkende voortgang Project MinE

Gepubliceerd op 29 september 2015

Een jaar geleden was de internationale kick off van Project MinE. Vandaag werken er dertien landen samen in Project MinE, er sluiten steeds meer landen aan, en zijn we goed op weg naar ons doel: het sequencen van 22.500 DNA-profielen om de genetische oorzaken van ALS te vinden. 

De deelnemende landen hebben veel bloedmonsters van ALS-patiënten en gezonde controlepersonen. Dankzij Project MinE kunnen zij deze bloedmonsters laten sequencen, oftewel in het geheel laten aflezen.
Er zijn nu al 2.400 DNA-profielen gesequenced. En nog eens 3.050 DNA-profielen worden op dit moment geupload op de servers van de beveiligde supercomputer van SURFsara, waarop onderzoekers hun analyses zullen doen. Dat betekent dat we nog 17.050 DNA-profielen verwijderd zijn van ons doel van 22.500 DNA-profielen en hiervoor is de fondsenwerving wereldwijd op stoom!

Sequencing van 22.500 DNA-profielen geeft de onderzoekers een schat aan informatie over ALS

De grote hoeveelheid data uit de whole genome sequencing van al deze DNA-profielen geeft de onderzoekers een schat aan informatie over de genetische oorzaken van ALS. Kennis over deze oorzaken geeft aanknopingspunten voor het ontwikkelen van nieuwe behandelingen.

Bekijk in dit filmpje van de internationale kick off van Project MinE waarom dit project het verschil gaat maken.

Project MinE nieuwsbrief

Klik hier voor deze Engelstalige nieuwsbrief met een overzicht van de enorme voortgang van het baanbrekende genetische ALS onderzoek.

Bekijk ook het overzicht van Nederlandse nieuwsberichten op www.projectmine.com