Internationaal ALS/MND congres in Milaan

Gepubliceerd op 6 december 2013

Jaarlijks organiseert de MND Association (de ALS stichting van Engeland) een internationaal congres voor wetenschappers en zorgprofessionals die zich bezighouden met ALS. Dit jaar kwamen meer dan 900 professionals bij elkaar in Milaan om de laatste ontwikkelingen in wetenschappelijk onderzoek en zorg met elkaar te delen.

ALS Centrum Nederland valt in de prijzen

Tijdens de algemene opening van het congres werden prijzen toegekend aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet in de strijd tegen de ziekte ALS en de zorg voor mensen met ALS.  Twee van deze prijzen gingen naar Nederlandse wetenschappers van ALS Centrum Nederland. Leonard van den Berg ontving de prestigieuze internationale Forbes Norris Award. Hij won deze prijs voor de combinatie van belangrijke wetenschappelijke resultaten op het gebied van geneesmiddelenstudies, genetisch en epidemiologisch onderzoek en zorg en de opzet van wetenschappelijk gefundeerde multidisciplinaire zorg in Nederland.

Leonard Milaan dec 2013

Prof. Leonard van den Berg wint de prestigieuze Forbes Norris Award voor zijn leidende en aanjagende rol in het internationale ALS onderzoek.

Prof. Leonard van den Berg wint de prestigieuze Forbes Norris Award.

De Paulo Gontijo Award, voor de beste ALS onderzoeker onder de 35 jaar, werd toegekend aan Michael van Es. Bij de uitreiking kreeg hij de gelegenheid het Utrechtse ALS onderzoek te presenteren in een voordracht, waarbij o.a. project MinE aan bod kwam.

foto (4)

Dr. Michael van Es neemt de Paulo Gontijo award voor de beste jonge ALS onderzoeker in ontvangst.

Uitgebreid verslag van de sessies

Na de algemene opening begonnen de voordrachten van onderzoekers in twee verschillende zalen. In de ene zaal lag de nadruk op het klinische aspect van ALS en in de andere zaal de nadruk op wetenschappelijk onderzoek.

Een delegatie van het ALS Centrum en revalidatiecentrum de Hoogstraat waren bij het congres aanwezig en doet voor u verslag.

Verslag  ALS/MND congres Milaan december 2013 

Meer informatie over het congres of een bepaalde sessie vind u op de website van de MND Association.

Meer informatie over het Allied Proffesionals Forum vindt u hier.