Cursus “Laatste levensfase bij ALS”

Laatst bijgewerkt op 17 februari 2022

Het ALS Centrum Nederland heeft een interactieve cursus ontwikkeld over een belangrijk thema in de zorg: ‘Laatste levensfase bij ALS’. 

De interactieve cursus ‘Laatste levensfase bij ALS’ richt zich specifiek op het herkennen van de laatste levensfase bij ALS/PSMA en op het behandelen en begeleiden van een toenemende ademhalingszwakte in de laatste fase. Ook gaat deze cursus in op het beëindigen van de beademing en verschillende aspecten van de zorg in de laatste levensfase van de patiënt.

De cursus duurt 2 uur en is specifiek bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen. De cursus wordt alleen gegeven nadat elke deelnemer de e-cursus ‘Introductie ALS’ heeft gevolgd.

Training voor ALS behandelteams

Houd de agenda van de ALS Centrum website in de gaten voor nieuwe data van scholingen. Er worden ook veel workshops gegeven op het jaarlijkse ALS Congres. U bent hier van harte welkom.

Accreditatie

Het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals heeft 2 accreditatiepunten voor deze cursus toegekend voor verpleegkundigen en verzorgenden (categorieën: Kwaliteitsregister V&V, Scholing Neuro, Palliatieve Zorg, Revalidatie, Wijkverpleegkunde).

Meer cursussen

Bekijk ons scholingsaanbod op www.als-centrum.nl/onderwijs

Dankzij

Deze cursus is ontwikkeld binnen het project ALS Kennisplatform gefinancierd door Stichting ALS Nederland.

 

 

 

 

Marja Gorissen-Slappendel
  • verpleegkundig specialist, UMC Utrecht

Ik ben verpleegkundig specialist bij het ALS behandelteam in het UMC Utrecht.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.