Cursus “Laatste levensfase bij ALS”

Laatst bijgewerkt op 21 maart 2018

Het ALS Centrum Nederland heeft een interactieve cursus ontwikkeld over een belangrijk thema in de zorg: ‘Laatste levensfase bij ALS’. 

De interactieve cursus ‘Laatste levensfase bij ALS’ richt zich specifiek op het herkennen van de laatste levensfase bij ALS/PSMA en op het behandelen en begeleiden van een toenemende ademhalingszwakte in de laatste fase. Ook gaat deze cursus in op het beëindigen van de beademing en verschillende aspecten van de zorg in de laatste levensfase van de patiënt.

De cursus duurt 2 uur en is specifiek bedoeld voor verzorgenden en verpleegkundigen. De cursus wordt alleen gegeven nadat elke deelnemer de e-cursus ‘Introductie ALS’ en het gratis minicollege Hoestbeweging heeft gevolgd.

Cursus voor thuiszorg via het regionale ALS behandelteam

De cursus is beschikbaar gesteld aan alle ALS behandelteams. Indien u een cursus voor uw gehele team wilt, kunt u contact opnemen met het ALS behandelteam in uw regio. Het voordeel hiervan is dat u meteen de zorg en behandeling van uw patiënten kunt afstemmen.

Training voor ALS behandelteams

Aanstaande 10 november 2017 verzorgt het ALS Centrum een gratis cursusdag voor behandelaars van de ALS behandelteams over het geven van scholing aan de thuiszorg.

Houd de agenda van de ALS Centrum website in de gaten voor nieuwe data van scholingen. Er worden ook veel workshops gegeven op het jaarlijkse ALS Congreseind september in de Reehorst te Ede. U bent hier van harte welkom.

Accreditatie

Het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals heeft 3 accreditatiepunten voor deze cursus toegekend voor verpleegkundigen en verzorgenden (categorieën: Kwaliteitsregister V&V, Scholing Neuro, Palliatieve Zorg, Revalidatie, Wijkverpleegkunde) (PE-online ID 259288).

Meer cursussen

Bekijk ook de verdiepingscursus ‘Ademen en ademondersteuning bij ALS’

Dankzij

Deze cursus is ontwikkeld binnen het project ALS Kennisplatform gefinancierd door Stichting ALS Nederland.

Michael van der Linde
  • communicatieadviseur, UMC Utrecht

Als communicatieadviseur bij het ALS Centrum draag ik bij aan het beschikbaar maken van de laatste informatie over ALS, PLS en PSMA voor patiënten en zorgprofessionals.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.