CV Prof. dr. Anne Visser

Laatst bijgewerkt op 19 February 2018

Prof. dr. Anne Visser-Meily is hoofd van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht, het onderzoek- en innovatiecentrum van het Revalidatiecentrum De Hoogstraat en het Hersencentrum UMC Utrecht. Onderzoekers van dit kenniscentrum doen samen met het ALS Centrum onderzoek naar de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven bij ALS. 

Anne Visser-Meily leidt onderzoek naar innovaties in de zorg, zoals e-health applicaties. Haar onderzoek focust vaak op mantelzorgers, de naaste familieleden en vrienden die voor een patiënt zorgen. Zij heeft onder andere onderzoek gedaan naar de impact van het zorgen voor een ouder voor jonge mantelzorgers. Zij pleit voor family-centered care, waarin aandacht is voor het gezin rondom de patiënt.

Meer informatie

  • Onderzoek naar kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven bij ALS
  • Biografie en publicaties op de website van het UMC Utrecht Hersencentrum
  • Interview met Anne Visser-Meily in Revalidatie Magazine
  • Artikel van Anne Visser-Meily in vakblad Medisch Contact over verbreding en verbinding in de zorg om het herstel van oudere patiënten te verbeteren.

Volg Anne Visser-Meily op twitter: @AnneVisserMeily

Prof. dr. Anne Visser
  • revalidatiearts en hoogleraar revalidatiegeneeskunde, UMC Utrecht

Ik ben hoofd van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht. Dit is het onderzoeks- en innovatiecentrum van het UMC Utrecht en De Hoogstraat Revalidatie’. In het UMC Utrecht Hersencentrum doen wij samen met het ALS Centrum onderzoek naar verbetering van de revalidatiezorg en naar verbetering van de kwaliteit van leven bij ALS.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.