Gratis e-cursus ‘Introductie ALS’

Laatst bijgewerkt op 17 februari 2022

De gratis e-cursus ‘Introductie ALS’ is bedoeld voor iedereen betrokken bij de zorg voor een ALS-patiënt, zoals thuiszorgmedewerkers, paramedici van de ALS behandelteams en alle andere betrokkenen. De e-cursus is zowel geschikt voor mensen die sinds kort met ALS-patiënten werken als ervaren professionals die hun kennis willen updaten. 

Inhoud

Wil je de laatste inzichten op het gebied van de oorzaak van ALS, fysieke en cognitieve symptomen en behandeling? Volg dan onze online introductie cursus over ALS. We leggen uit wat de ziekte inhoudt, geven een overzicht van het brede spectrum van symptomen en de begeleiding van de ALS behandelteams.

Neuroloog dr. Michael van Es geeft in de e-cursus ‘Introductie ALS’ uitleg over symptomen en de laatste inzichten over de oorzaak en behandeling van ALS.

Micheal_ecursus_intro

Tijd

Het doorlopen van deze e-cursus duurt ongeveer een uur. Je kunt op elk moment stoppen en later weer opnieuw inloggen. Desgewenst kun je cursusonderdelen overslaan.

Certificaat

Aan het eind van de cursus kun je een persoonlijk certificaat downloaden als je voldoende vragen juist hebt beantwoord. Aan deze gratis e-cursus ‘Introductie ALS’ is geen accreditatie verbonden. Aan alle overige e-cursussen en scholing van het ALS Centrum is wel accreditatie verbonden. Deze introductiecursus dient om het basis niveau aan kennis te verzekeren voor de start aan overige e-cursussen en scholingen.

Inschrijven en beginnen

Meld je aan voor deze e-cursus via de website van Elevate Health. U zult dan binnen 1-2 werkdagen toegang krijgen tot de e-cursus.

Flyer e-cursus Introductie ALS

Helpdesk Elevate Health

Mocht u problemen ervaren bij het inschrijven of doorlopen van een van de e-cursussen, bel dan de helpdesk van Elevate Health op tel: +31 (0)30 253 7225 of mail naar info@elevatehealth.eu.

Team e-cursus

De e-cursus is ontwikkeld door drs. Nienke de Goeijen (verpleegkundig specialist ALS Centrum), Carine Roos (logopedist De Hoogstraat Revalidatie), Ton Sanderink (fysiotherapeut De Hoogstraat Revalidatie), dr. Carin Schröder (GZ-psycholoog UMC Utrecht en De Hoogstraat Revalidatie) en dr. Akke Albada (communicatiemedewerker en projectleider ALS Kennisplatform ALS Centrum).

Deze e-cursussen zijn mogelijk gemaakt door Stichting ALS Nederland in het kader van het Project ALS Kennisplatform.

2011-05-08-stichting-als

 

 

 

 

Meer e-cursussen over ALS

Lees ook over de andere e-cursussen over ALS voor zorgverleners.

Danique van der Gaauw, MA
  • Communicatieadviseur, UMC Utrecht

Ik ben als communicatieadviseur voor het ALS Centrum onder andere verantwoordelijk voor het beschikbaar maken van de laatste informatie over ALS, PLS en PSMA voor patiënten en zorgprofessionals.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.