E-cursussen

Laatst bijgewerkt op 17 februari 2022

ALS Centrum Nederland heeft e-cursussen ontwikkeld zodat alle zorgverleners gemakkelijk en snel hun kennis over ALS kunnen bijspijkeren.

Gratis E-cursus: ‘Introductie ALS’

Werkt u nog niet zo lang met ALS-patiënten of is het tijd om basiskennis op te halen? Volg dan onze online introductie cursus over ALS. We leggen uit wat de ziekte inhoudt, wat mogelijke symptomen zijn en welke begeleiding de ALS behandelteams bieden.

Gratis e-cursus ‘Introductie ALS’

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zorg verleent aan een ALS-patiënt. De cursus is gratis te volgen.

E-cursus ‘Verslikken bij ALS’

In deze online cursus leert u wat een normale en afwijkende slikfunctie is, wat symptomen zijn van een verminderde slikfunctie, en wat te doen als een patiënt zich ernstig verslikt.

E-cursus ‘Verslikken bij ALS’

E-cursus ‘Communicatiehulpmiddelen bij ALS 

De e-cursus ‘Communicatiehulpmiddelen bij ALS’ leert zorgverleners welke factoren invloed hebben op het geven van een goed advies. Je leert de verschillende hulpmiddelen kennen en ook hoe het proces van aanvragen verloopt. De basis van de cursus is een checklijst die logopedisten kunnen gebruiken om alles rondom de communicatie in kaart te brengen en het doel is om je te leren hoe je patiënten en hun partners kunt begeleiden bij het kiezen van een geschikt communicatiehulpmiddel.

E-cursus ‘Communicatiehulpmiddelen bij ALS’

Helpdesk Elevate Health

Mocht u problemen hebben bij het inschrijven of doorlopen van een van de e-cursussen, bel dan de helpdesk van Elevate Help: tel +31 (0)85 488 5380 of mail naar info@elevatehealth.eu

Dank

Deze e-cursussen zijn mogelijk gemaakt door Stichting ALS Nederland in het kader van het Project ALS Kennisplatform.

2011-05-08-stichting-als

 

 

 

 

 

Danique van der Gaauw, MA
  • Communicatieadviseur, UMC Utrecht

Ik ben als communicatieadviseur voor het ALS Centrum onder andere verantwoordelijk voor het beschikbaar maken van de laatste informatie over ALS, PLS en PSMA voor patiënten en zorgprofessionals.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.