Elearning voor diëtisten

Laatst bijgewerkt op 19 februari 2018

Volg de elearning Voedingsinterventie bij Spierziekten voor diëtisten via Voeding & Visie.

Voedingsproblematiek bij spierziekten kan heel divers zijn. Tijdige voedingsinterventie om de voedingstoestand te verbeteren is van groot belang. Een goede voedingstoestand heeft immers een positief effect op de kwaliteit van leven.

Hoe bepaal je de lichaamssamenstelling en de energiebehoefte bij patiënten met ALS? Welke adviezen geef je bij dysfagie? Op deze en veel andere vragen krijg je antwoord in deze e-learningmodule.

Docenten: J.C. Wijnen, diëtist, verbonden aan Spierziekten Nederland, in samenwerking met Majorie Former, coördinator e-learningopleidingen.

Doelgroep: diëtisten

Accreditatie: de e-learningmodule is voor Nederlandse diëtisten geaccrediteerd voor 4,5 punten door ADAP.

Leerdoelen
– De deelnemer krijgt meer kennis over neuromusculaire aandoeningen.
– De deelnemer krijgt inzicht in de voedingsgerelateerde problematiek bij spierziekten.
– De deelnemer kan voedingsadviezen geven aan cliënten die met spierziekten op het spreekuur komen.
– De deelnemer weet dat gespecialiseerde kennis te halen is bij het NVD-netwerk Diëtisten voor Spierziekten (DvS).

Prijs: De kosten voor deze gehele cursus zijn € 55,-.

voedingsinterventieelearning
Coby Wijnen
  • Diëtist bij Diëtisten voor Spierziekten,

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.