Boek met ervaringsverhalen: Leven met ALS

Laatst bijgewerkt op 19 februari 2018

Vanaf het moment van de diagnose ALS is er verdriet om de ernst van de ziekte en zijn er zorgen over hoe het verder moet. De diagnose ALS is in de meeste gevallen een onverwachte mededeling. Het is een zeer aangrijpend bericht voor patiënten, partners en hun naaste omgeving. Soms zijn mensen in eerste instantie opgelucht omdat er een einde is gekomen aan onzekerheid. Als ze vervolgens meer informatie krijgen en dit tot hen doordringt, is de schok groot.

In het boek ‘Leven met ALS’ kunt u meer lezen over het verwerken van de diagnose ALS, hoe patiënten hun leven aanpassen en omgaan met de gevolgen van ALS met daarbij ook aandacht voor partners en de naaste omgeving.

Met dit boekje hopen wij u handvatten te bieden en een kijkje te geven in het leven van anderen die ook met ALS te maken kregen. Mogelijk helpt dat u om uw eigen manier te vinden om met ALS om te gaan.

Klik op onderstaande om de pdf van het volledige boek te openen.

Boek ‘Leven met ALS’

Leven met ALS

Psychologische Aspecten van Leven met ALS door Sandra de Morée – AMC Amsterdam

Drs. Sandra de Morée
  • psycholoog, AMC

Ik ben werkzaam in de patiëntenzorg voor het ALS behandelteam van het AMC. Daarnaast doe ik onderzoek naar hoop bij mensen met ALS of PSMA en hun belangrijke naasten, in verschillende fasen van het ziektebeloop.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.