Specialistische hulpmiddelen

Laatst bijgewerkt op 21 maart 2018

Wanneer de reguliere hulpmiddelen niet toereikend zijn, kan een afdeling revalidatietechniek van een revalidatiecentrum aanpassingen maken, waarmee uw zelfstandigheid toeneemt.

Bij huishoudzaken, bouwmarkten en webshops zijn er vaak handige hulpmiddelen te verkrijgen. Als deze reguliere hulpmiddelen niet toereikend zijn kan uw ergotherapeut met u kijken naar specialistische hulpmiddelen die op maat worden gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld bij De Hoogstraat Revalidatietechniek

Voor het ontwikkelen van aanpassingen werken de revalidatietechnici samen met behandelaars en revalidatieartsen. Zij zetten met u op een rijtje wat uw wensen zijn en of zij een aanpassing kunnen ontwikkelen die daarbij aansluit. Alle producten worden individueel – en dus op maat – gemaakt.

Vergoeding

Het is afhankelijk van het hulpmiddel of er vergoedingsmogelijkheden zijn via uw eigen ziektekostenverzekering. Het is mogelijk dat u een eigen bijdrage heeft of het hulpmiddel zelf moet betalen. U kunt dit bij uw ziektekostenverzekering navragen.

Jonna Parren
  • ergotherapeut, UMC Utrecht

Ik ben ergotherapeut in het ALS-behandelteam van het UMC Utrecht en werk aan het Virtuele huis met hulpmiddelen voor mensen met ALS, PSMA en PLS.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.