Vakantieverblijf voor patiënten

Laatst bijgewerkt op 25 juni 2019

Tesselhuus

Het Tesselhuus is een aangepast vakantiehuis op het Waddeneiland Texel voor kinderen en volwassenen met ernstige lichamelijke handicaps. Het huis werd begin jaren tachtig gerealiseerd om mensen die door hun handicap niet of nauwelijks meer op vakantie kunnen de mogelijkheid te bieden om ook onbekommerd vakantie te vieren. Deze vakanties worden via belangenorganisaties gratis aangeboden aan patiënten. Vraag bij Spierziekten Nederland naar mogelijkheden.

Middelpunt

In het zorghotel Middelpunt in Middelkerke, België, kunnen patiënten terecht voor een individuele vakantie alleen of met hun gezin. Dit zorghotel ligt aan de Vlaamse kust. Patiënten kunnen zorgondersteuning krijgen. Hiervoor moet betaald worden, maar dit wordt door een deel van de Nederlandse zorgverzekeraars vergoed. Er wordt een attest afgeleverd door de zorgpartner van zorghotel Middelpunt, Het Wit-Gele Kruis, die de patiënt bij zijn zorgverzekeraar kan indienen. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar naar mogelijkheden voor vergoeding van deze zorg.

Lees meer op www.middelpunt.com

Stichting ALS Nederland geeft meer informatie over activiteiten en vakanties.

Michael van der Linde
  • communicatieadviseur, UMC Utrecht

Als communicatieadviseur bij het ALS Centrum draag ik bij aan het beschikbaar maken van de laatste informatie over ALS, PLS en PSMA voor patiënten en zorgprofessionals.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.