Vakantieverblijf voor patiënten

Laatst bijgewerkt op 28 juni 2022

Tesselhuus

Het Tesselhuus is een aangepast vakantiehuis op het Waddeneiland Texel voor kinderen en volwassenen met ernstige lichamelijke handicaps. Het huis werd begin jaren tachtig gerealiseerd om mensen die door hun handicap niet of nauwelijks meer op vakantie kunnen de mogelijkheid te bieden om ook onbekommerd vakantie te vieren. Deze vakanties worden via belangenorganisaties gratis aangeboden aan patiënten. Vraag bij Spierziekten Nederland naar mogelijkheden.  Kijk voor andere mogelijkheden ook eens bij de uitgebreide informatie over aangepaste vakanties van Spierziekten Nederland.

Middelpunt

In het zorghotel Middelpunt in Middelkerke, België, kunnen patiënten terecht voor een individuele vakantie alleen of met hun gezin. Dit zorghotel ligt aan de Vlaamse kust. Patiënten kunnen zorgondersteuning krijgen. Hiervoor moet betaald worden, maar dit wordt door een deel van de Nederlandse zorgverzekeraars vergoed. Er wordt een attest afgeleverd door de zorgpartner van zorghotel Middelpunt, Het Wit-Gele Kruis, die de patiënt bij zijn zorgverzekeraar kan indienen. Vraag vooraf bij uw zorgverzekeraar naar mogelijkheden voor vergoeding van deze zorg.

Lees meer op www.middelpunt.com

Stichting ALS Nederland geeft meer informatie over activiteiten en vakanties.

Jonna Parren
  • ergotherapeut, UMC Utrecht

Ik ben ergotherapeut in het ALS-behandelteam van het UMC Utrecht en werk aan het Virtuele huis met hulpmiddelen voor mensen met ALS, PSMA en PLS.

Heeft u feedback op dit artikel? Laat het ons weten.