Online cursus keukentafelgesprek voor patiënten en naasten

Gepubliceerd op 3 januari 2018

Het keukentafelgesprek is het gesprek tussen de gemeente en de patiënt over de benodigde huishoudelijke hulp vanuit de WMO.

spieracademie_grootIn het keukentafelgesprek bespreekt de gemeente met de patiënt wat er nodig is aan o.a. huishoudelijke hulp en wat familie, vrienden of buren kunnen doen. De patiëntenvereniging Spierziekten Nederland adviseert patiënten om goed voorbereid het keukentafelgesprek in te gaan. Zij hebben hiervoor een korte online cursus voor patiënten en naasten beschikbaar op www.spieracademie.nl

Belangenvereniging Ieder(in), het netwerk voor mensen met een chronische ziekte of beperking, hoort nog steeds dat gemeenten de huishoudelijke hulp willen wijzigen of stoppen. Wat mag u eigenlijk minimaal van uw gemeente verwachten? U kunt hierover meer lezen op de website van Spierziekten Nederland.

Meldpunt

Klachten over het keukentafelgesprek of over andere zaken in verband met de veranderende zorg kunt u melden bij het meldpunt van Iederin. U kunt uw ervaringen ook mailen naar dit meldpunt: meldpunt@iederin.nl.

Lees meer over het aanvragen van huishoudelijke hulp.