Proefpersonen gezocht voor REVEALS studie

Gepubliceerd op 1 maart 2019

Binnen het ALS Centrum worden proefpersonen gezocht voor de REVEALS studie. Onderzoekers voeren verschillende longfunctietesten bij ALS-patiënten uit en beoordelen welke van deze het meest geschikt is.

Het doel van de REVEALS studie is om de relatie te bepalen tussen longfunctie, secretiebeheer – hier wordt moeite met het ophoesten van slijm, last van slijm, mee bedoeld – en luchtweginfecties. Hiermee kan de behandeling van ALS-patiënten in de toekomst nog beter worden begeleid.

Wat houdt deelname aan de studie in?
De studie duurt 18 maanden. U zult elke drie maanden een bezoek brengen aan het UMC Utrecht, voor een aantal testen rondom uw longfunctie. Deze bezoeken zullen ongeveer 1,5 uur per keer duren en zullen zoveel als mogelijk gecombineerd worden met uw andere bezoeken aan het UMC Utrecht. Daarnaast wordt u maandelijks telefonisch of per e-mail benaderd, voor enkele vragen rondom uw ademhaling en eventueel antibioticagebruik.

Wie komt er in aanmerking?
Om in aanmerking te komen voor deelname, zal de arts-onderzoeker op basis van uw medisch dossier vragen aan u stellen over de voorgeschiedenis en uw huidige gezondheid. U kunt deelnemen als u ALS heeft en ouder bent dan 18 jaar. Tevens dient u enige problemen rondom uw longfunctie te ervaren, maar nog geen Non-Invasieve Ventilatie ademhalingsondersteuning (NIV) via een kapje, of tracheotomie – continue beademing via een slangetje in de keel – te hebben.

Aanvullende informatie
Bent u geïnteresseerd in deelname of wilt u meer informatie, dan kunt u dat hier aangeven.