Ruim 130 bezoekers bij de open dag van het ALS Centrum

Gepubliceerd op 29 mei 2018

Het ALS Centrum verwelkomde 23 mei ruim 130 mensen tijdens de open dag. Bezoekers kregen een overzicht van het laatste onderzoek op het ALS Centrum en een rondleiding door het laboratorium en onderzoeksruimtes.

De bezoekers van de open dag waren donateurs, patiënten, familie of naasten van patiënten, en andere geïnteresseerden. Het doel van de open dag was het toelichten van projecten en onderzoeken die binnen het ALS Centrum Nederland plaatsvinden.

Verschillende onderzoeken gepresenteerd

Alle bezoekers werden aan het begin van de avond ontvangen met een hapje en drankje. Tijdens de ontvangst waren ALS Patients ConnectedSpierziekte Nederland en de ALS Stichting aanwezig met een standje. Daarnaast konden bezoekers posters bekijken van verschillende onderzoeken bij het ALS Centrum. Deze posters zijn onderaan deze pagina nogmaals te bekijken.

Nadat alle deelnemers plaats hadden genomen in de Roze Zaal heette Prof. dr. Van den Berg iedereen welkom. In zijn welkomstwoord benadrukte hij de goede samenwerking tussen ALS Patients Connected, het ALS Centrum en de Stichting ALS (de ALS Community) en het belang hiervan in strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.

Hierna gaven Prof. dr. Anne Visser, Prof. dr. Jan Veldink, Prof. dr. Jeroen Pasterkamp, dr. Michael van Es een overzicht van het belangrijkste onderzoek in hun vakgebieden. Aansluitend aan de presentaties was er de mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen aan de sprekers en de andere panelleden.

Lab rondleiding

Na het plenaire programma kregen de bezoekers een rondleiding in het laboratorium en andere onderzoeksruimten. Hier vertelden onderzoekers over hun werk a.h.v. posters en gaven ook demonstraties van de onderzoeken die gedaan worden in het ALS Centrum.

Geweldig om jonge onderzoekers zo enthousiast over hun onderzoek te horen spreken

De rondleidingen en poster presentaties werden verzorgd door beginnend (arts-)onderzoekers die werken aan hun onderzoek in het kader van een promotietraject (PhD-studenten), post docs die hun eigen onderzoek uitbouwen, senior onderzoekers en analisten die het al het werk in het laboratorium opzetten en waarmaken. “Geweldig om jonge onderzoekers zo enthousiast over hun onderzoek te horen spreken”, aldus een enthousiaste bezoeker.

De volgende open dag is eind mei 2019. U bent ook dan weer van harte welkom.

Presentaties nogmaals bekijken

Hieronder vind u een overzicht van de presentaties en posters die zijn gepresenteerd (nog niet alle presentaties zijn beschikbaar, maar meer volgt z.s.m.):

Presentaties

Posters