Speciale onderzoeksdag voor deelnemers Biobank NMZ

Gepubliceerd op 9 november 2020

Onderzoek doen naar de oorzaak en oplossing van ALS, PSMA en PLS blijft ook ten tijde van corona een van de belangrijkste doelen van het ALS Centrum. Het coronavirus maakt het alleen lastiger voor onderzoekers om gegevens te verzamelen waarvoor patiënten fysiek naar het ziekenhuis moeten komen (zoals bloedonderzoek). Dit fysieke onderzoek is wel enorm belangrijk om het onderzoek goed te kunnen doen. Om deelname aan wetenschappelijk onderzoek veilig te kunnen doen organiseert het ALS Centrum daarom a.s. zaterdag een speciale onderzoeksdag voor de Biobank NMZ.

Om meer kennis op te kunnen doen over ALS, PSMA en PLS, en zo een uiteindelijk een behandeling kunnen te vinden is de deelname van patiënten aan wetenschappelijk onderzoek cruciaal. Het coronavirus maakt het lastig voor onderzoekers om gegevens te verzamelen waarvoor patiënten fysiek naar het ziekenhuis moeten komen. Want hoewel mensen met ALS, PMSA en PLS niet meer risico lopen om het coronavirus te krijgen, leveren de gevolgen van een besmetting wel extra risico op. Voorkomen van besmetting bij het afnemen van fysieke onderzoeken (zoals bloedafname) is daarom van cruciaal belang.

Om de risico’s op besmetting met het virus te minimaliseren organiseert het ALS Centrum daarom een speciale onderzoeksdag voor de Biobank NMZ op zaterdag 14 november. De onderzoeksdag vindt plaats op zaterdag, omdat er op deze dag geen reguliere patiënten in het ziekenhuis zijn. Hierdoor is het ziekenhuis dus (zo goed als) leeg, wat de kans op besmetting minimaliseert. Daarnaast gelden er strikte protocollen en veiligheidsmaatregelen die onderzoek afnemen op een veilige manier mogelijk maakt.

Patiënten die deelnemen aan de Biobank NMZ en in aanmerking komen om mee te doen aan de onderzoeksdag hebben de afgelopen periode een oproep gehad van het ALS Centrum. Als de onderzoeksdag een succes is zullen – zolang de situatie rondom corona niet veranderd – meerdere onderzoeksdagen worden georganiseerd om te zorgen dat belangrijk onderzoek naar de oorzaak en oplossing voor ALS, PSMA en PLS zoveel mogelijk kan doorgaan.

Wilt u meedoen aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en oplossing van ALS, PSMA en PLS? Meldt u dan aan via onze website.
Als u mee wilt doen aan geneesmiddelenonderzoek (trials) voor ALS, PSMA en PLS, meldt u dan aan bij TRICALS.

Inschrijven voor deze onderzoeksdag is niet meer mogelijk. Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met ons via info@als-centrum.nl.