Treeway in het nieuws

Gepubliceerd op 23 januari 2015

Vrijdag 23 januari was er bij de talkshow JINEK aandacht voor medicijnonderzoek naar ALS. Bernard Muller en Inez de Greef, respectievelijk oprichter en CEO van het biotechnologische bedrijf Treeway, waren te gast in het praatprogramma van Eva Jinek. Zij vertelden over het doel van Treeway om zo snel mogelijk een geschikte therapie en/of medicijn op de markt te brengen. 

Treeway is opgericht door twee ondernemers die ook ALS-patiënt zijn, Bernard Muller en Robbert-Jan Stuit. Om de krachten te bundelen en de verbinding op te zoeken met patiënten, wetenschappers en het bedrijfsleven werkt Treeway samen met TRICALS, een onafhankelijk platform voor meer medicijnonderzoek voor ALS. Treeway vraagt patiënten met de ziekte ALS om zich in te schrijven bij TRICALS, om nieuw medicijnonderzoek te kunnen opzetten. Om de uitzending terug te kijken, klik hier.

Tricals, samenwerking voor meer ALS medicijnonderzoek

TRICALS, voluit het Treatment Research Institute for the Cure of ALS, is een internationale organisatie die mensen met ALS verbindt met internationale ALS centra in academische ziekenhuizen en de farmaceutische industrie wereldwijd. TRICALS is opgericht door Prof. Dr. Leonard van den Berg, coördinator van ALS Centrum Nederland. Het doel van TRICALS is om meer medicijnonderzoek voor ALS te realiseren.

Patiënten die zich registreren bij TRICALS krijgen informatie over nieuw geneesmiddelenonderzoek (ook wel ‘trials’ genoemd). Doordat de patiënten zich hebben geregistreerd kunnen farmaceutische bedrijven, zoals Treeway, snel patiënten vinden voor nieuwe studies door middel van geanonimiseerde overzichten van aantallen beschikbare patiënten. TRICALS borgt echter dat persoonsgegevens te allen tijde worden beschermd en niet ingezien kunnen worden door farmaceutische bedrijven. De deelname aan een onderzoek zal in Nederland via ALS Centrum Nederland verlopen.

Bekijk ook het onderstaande filmpje van de lancering van TRICALS.

Registreren als patiënt

Mensen met ALS, PLS of PSMA kunnen zich nu registreren op www.tricals.org voor informatie over en mogelijke deelname aan toekomstig geneesmiddelenonderzoek.

Meer informatie

Klik op onderstaande folder voor meer informatie over TRICALS of stuur een email naar info@tricals.org

pic_NLfolderpatient_TRICALS_kl

Lees ook de webartikelen van ALS Centrum Nederland over medicijnonderzoek: