TRICALS beschikbaar voor mensen met ALS in België

Gepubliceerd op 27 juli 2015

TRICALS, het online platform voor ALS geneesmiddelenonderzoek, is nu behalve in Nederland ook beschikbaar in België, doordat het ALS Centrum van het Universitair Ziekenhuis Leuven is verbonden aan TRICALS. 

TRICALS, voluit het Treatment Research Institute for the Cure of ALS, is een internationale organisatie die mensen met ALS verbindt met ALS centra in academische ziekenhuizen en de farmaceutische industrie. Het doel van TRICALS is om het geneesmiddelenonderzoek te versnellen en zo een effectieve behandeling voor ALS te vinden. Mensen met ALS kunnen zich registreren op www.tricals.org om op de hoogte te worden gehouden van ALS geneesmiddelenstudies en mogelijkheden voor deelname. Doordat de patiënten zich registreren kunnen de ALS Centra en farmaceutische bedrijven snel patiënten vinden voor nieuwe studies.

TRICALS is ongeveer een jaar geleden gelanceerd door het ALS Centrum Nederland. Inmiddels hebben zo’n 440 Nederlandse ALS-patiënten zich geregistreerd. Doordat zoveel patiënten zich bij TRICALS registeren is het voor farmaceuten inzichtelijk dat er voldoende patiënten aan onderzoek willen meedoen. Het medisch profiel dat patiënten hebben ingevuld zorgt er bovendien voor dat snel geschikte patiënten voor een onderzoek kunnen worden geselecteerd. Geregistreerde patiënten krijgen een driemaandelijkse email nieuwsbrief over toekomstig geneesmiddelenonderzoek en mogelijkheden om deel te nemen. Zij worden ook regelmatig gevraagd om een vragenlijst over het ziekteverloop in te vullen. Deze gegevens zijn belangrijk om meer te weten te komen over het ziekteverloop en om in de toekomst beter en eerder te kunnen bepalen of en wanneer een potentieel medicijn effectief is tegen ALS.

De deelname aan een studie verloopt in België via het ALS Centrum op het Universitair Ziekenhuis Leuven. Binnenkort gaan ook de ALS Centra in Dublin en Turijn deelnemen aan TRICALS, waardoor patiënten in Ierland en Italië zich ook kunnen registreren.

Registratie bij TRICALS is open voor alle patiënten met ALS, PSMA en PLS via www.tricals.org.

Lees voor meer informatie het bericht over de lancering van TRICALS of klik op onderstaande afbeelding om de folder voor  patiënten te openen.

pci_flyerUK_kl