TRICALS-Reactive: met software medicijnstudies versnellen

Gepubliceerd op 1 november 2018

Medicijnstudies zijn niet alleen langdurig en kostbaar, maar ook erg belastend voor patiënten. Doordat veel medicijnstudies naar ALS in de afgelopen 20 jaar niet succesvol waren, realiseren artsen en onderzoekers zich dat er drastische veranderingen nodig zijn om sneller, beter en goedkoper medicijnstudies te kunnen uitvoeren. Daarom start het ALS Centrum met het project TRICALS-Reactive. Dit project heeft als belangrijkste doel om innovatieve studie methodes te ontwikkelen en breed toegankelijk te maken voor onderzoekers.

Het optimaliseren van methoden voor medicijnonderzoek vergt zeer gespecialiseerde kennis dat het gebruik van die innovatieve methoden bemoeilijkt. Om deze reden is het ALS Centrum nu met TRICALS-Reactive begonnen met het ontwikkelen van een platform dat niet alleen het initiatief neemt in het opzetten van medicijnstudies, maar er ook voor zorgt dat verbeteringen en vernieuwingen daadwerkelijk gebruikt worden in de praktijk.

De uitkomsten van dit project zullen vertaald worden naar toegankelijke software, zodat alle partijen die medicijnonderzoek doen ook altijd de meest innovatieve methodiek kunnen toepassen. Zo hopen we met project TRICALS-Reactive een verandering te bewerkstelligen in de manier waarop we efficiënt medicijnstudies uitvoeren om zo een versnelling aan te brengen in de ontwikkeling van een medicijn tegen ALS.

Lees hier meer over het project TRICALS-Reactive