Uitbreiding van TRICALS met twee nieuwe centra

Gepubliceerd op 25 februari 2021

Een wereld zonder ALS. Dat is waar TRICALS zich voor inzet. Een doel dat niet alleen kan worden behaald. Daarom werkt TRICALS samen met ALS-experts, patiëntenverenigingen en ALS stichtingen uit verschillende landen. Deze week zijn twee nieuwe ALS Centra toegetreden bij het TRICALS netwerk.

De twee nieuwe centra zijn de ALS Clinic in Lissabon, Portugal en het Hospital Del Mar in Barcelona, Spanje. Beide centra zijn expertise centra voor hun regio. De ALS Clinic in Portugal is het eerste ALS Centrum die vanuit dat land deelneemt.

Met de toevoeging van beide ALS centra is TRICALS nu actief in vijftien landen. ALS experts van 42 verschillende ziekenhuizen werken samen met patiëntenverenigingen, fondsenwervers en farmaceutische bedrijven. Door internationaal samen te werken wil TRICALS sneller naar haar doel toewerken: een wereld zonder ALS.

Ook de hulp van zoveel mogelijk mensen met ALS, PSMA en PLS is nodig, want de oplossing ligt in alle mensen die leven met deze ziekten. Samen wil TRICALS meer onderzoeken naar Europa halen om nieuwe medicijnen te vinden en zo snel mogelijk een oplossing vinden voor ALS, PSMA en PLS.

Help mee in de zoektocht naar een medicijn en schrijf je in als patiënt bij TRICALS