UMC Utrecht team bij Amsterdam City Swim

Gepubliceerd op 27 augustus 2017

Op zondag 3 september 2017 is de 6e editie van de Amsterdam City Swim. Dit zwemevenement in de Amsterdamse grachten probeert zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Ook dit jaar zwemt er weer een grote groep onderzoekers en zorgverleners van het UMC Utrecht mee.

Grote onderzoeksprojecten richting een behandeling, dankzij de Amsterdam City Swim

De Amsterdam City Swim heeft een ongelooflijk grote bijdrage geleverd aan het wereldwijde baanbrekende genetisch onderzoek Project MinE, dat is opgezet door ALS-patiënten en ondernemers Bernard Muller en Robbert-Jan Stuit. Project MinE heeft als doel de genetische oorzaken van ALS te vinden en 4 ALS-genen zijn reeds getraceerd dankzij het project. Ook onderzoeksprojecten die de vertaalslag naar het ziekteproces en therapieën maken, zoals TOTALS, en het MRI-onderzoek waren niet mogelijk geweest zonder de Amsterdam City Swim. Daarnaast is er toenemende aandacht voor kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven, onder andere in de projecten ALS Kennisplatform en Innovatie van de ALS zorg met e-health.

Als vervolg op Project MinE is vorig jaar Project TryMe gestart met als doel om veel meer en efficiënter medicijnonderzoek te starten.

  

Wij zijn er bij!

Medewerkers van ALS Centrum Nederland zijn bij de Amsterdam City Swim aanwezig om informatie te verstrekken over het onderzoek dat dankzij de Amsterdam City Swim kan worden gedaan en om vragen van mensen met ALS, familieleden, vrienden en donateurs te beantwoorden.

Onze zwemmers

Na talloze trainingen zijn ze er klaar voor. Onze zwemmers! Sponsor hen via onderstaande links en maak zo nog meer onderzoek mogelijk:

Bekijk voor meer informatie de Amsterdam City Swim website

Prof. Jan Veldink: “Ik coördineer Project MinE. Een baanbrekend project om de genetische basis van de ziekte ALS te ontdekken in de hoop dat daarmee nieuwe behandelingen voor de ziekte mogelijk gaan worden. Het is een internationaal project waar inmiddels al 17 landen aan meedoen. Dit is de vierde keer dat ik mee ga zwemmen met dit fantastische event!”

Sfeerimpressie

In onderstaand filmpje vertellen ALS Centrum medewerkers over het onderzoek op de Amsterdam City Swim 2014.