Vaccinatie-uitnodiging gekregen, maar reis niet haalbaar?

Gepubliceerd op 30 maart 2021

Op dit moment nodigen de umc’s mensen met ALS, PSMA en PLS uit voor de vaccinatie. Omdat het ALS Centrum mensen uit het hele land ziet, nodigen wij ook mensen uit het hele land uit voor vaccinatie. Helaas is voor sommige mensen de afstand tot het umc te groot of is om andere redenen de reis naar het umc niet haalbaar.

Als u niet naar het umc kunt komen waardoor u bent uitgenodigd voor vaccinatie:

  • Meld u af bij het umc dat u heeft uitgenodigd. In de uitnodigingsbrief van het umc staat hoe u zich kunt afmelden, bijvoorbeeld via een telefoonnummer. Als hierover niks bekend is, raden wij u aan hiervoor het algemene nummer van het umc te bellen. Klik hier voor meer informatie over hoe u zich kunt afmelden in het UMC Utrecht
  • Meld u tegelijkertijd aan voor vaccinatie door de huisarts. Elk umc houdt een lijst bij van de mensen die niet naar het umc kunnen komen.
  • Mensen op deze lijst krijgen op een later moment een uitnodiging voor vaccinatie bij de eigen huisarts. De huisarts vaccineert met AstraZeneca.
  • De verwachting is dat (de eerste) vaccinatie door de huisarts in de periode van half april tot begin mei kan worden toegediend.

Ons advies is – indien enigszins mogelijk – gebruik te maken van de uitnodiging van het umc. U bent er dan van verzekerd dat u snel aan de beurt bent voor de eerste vaccinatie. Ook is de tijd tussen de eerste en tweede vaccinatie korter als u gebruikt maakt van de uitnodiging van het umc. U bent dan eerder zo optimaal als mogelijk beschermd. Op de website van het RIVM vindt u meer informatie over de vaccinaties.

Klik hier voor de informatie over vaccinatie in het UMC Utrecht