Native English vrijwilligers gezocht voor video opname

Gepubliceerd op 26 februari 2016

Het ALS Centrum zoekt vier vrijwilligers die native English zijn en minimaal 50 jaar oud, voor opname van een instructievideo voor TRICALS.

Trainingsvideo

De trainingsvideo wordt opgenomen in het UMC Utrecht. In de video neemt een neuroloog in het Engels de ALS-FRS-R af, dat is de vragenlijst naar het fysiek functioneren. De vragen gaan onder andere over hoe het lopen gaat en of er problemen zijn met eten. De vrijwilligers spelen ALS-patiënt en beantwoorden de vragen van de neuroloog volgens een vooraf opgesteld script. De vrijwilligers kunnen dit script van tevoren oefenen.

Als u zich wilt aanmelden als vrijwilliger kunt u mailen naar t.bunte-3@umcutrecht.nl

Europees trial consortium TRICALS

Deze video wordt een belangrijk onderdeel van een e-cursus over de ALS-FRS-R voor zorgverleners van Europese ALS centra. Om goed geneesmiddelenonderzoek (trials) te kunnen doen is het ontzettend belangrijk dat alle zorgverleners op zoveel mogelijk dezelfde manier deze vragenlijst afnemen. Dat zorgt voor de meest betrouwbare gegevens over het fysiek functioneren van patiënten. Door middel van de e-cursus worden zorgverleners getraind in het afnemen van de ALS-FRS-R. Het is daarom een cruciale stap in de vorming van TRICALS als Europees trial consortium dat grote geneesmiddelenonderzoeken kan realiseren en uitvoeren.

De trainingsvideo is een cruciale stap in de vorming van TRICALS als Europees trial consortium dat grote geneesmiddelenonderzoeken kan realiseren en uitvoeren.

20150826 UMC-ALS-540 bw hr

Het ALS Centrum zoekt native English vrijwilligers die een ALS-patiënt spelen bij een vraaggesprek waarin de vragenlijst naar het fysiek functioneren wordt afgenomen.