Vragenlijsten voor het beste ALS onderzoek, onze administratief medewerker vertelt

Gepubliceerd op 24 november 2017

Bij het ALS Centrum werken twee administratief medewerkers om vragenlijsten te versturen en huisbezoeken voor onderzoek in te plannen. Ummihan Ozturk werkt meer dan tien jaar bij het ALS Centrum op het UMC Utrecht. Drie vragen aan deze harde werker.

Wat zijn je werkzaamheden precies?

“Ik houd mij voornamelijk bezig met het versturen van vragenlijsten voor de NMZ Biobank en het bijhouden van de ALS-onderzoeksdatabase. Een deel van de vragenlijsten is digitaal, maar als mensen de voorkeur geven aan het invullen op papier dan kan dat altijd. De vragenlijsten gaan over alle mogelijke risicofactoren, zoals werkomgeving, woonomgeving, leefstijl en dieet. Dit is een onderdeel van de ALS biobank en database. Deze registratie van patiënten is de basis van al het onderzoek op het ALS Centrum!”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Ik vind het omgaan met de computer geweldig, daar kan ik van genieten. Het is vaak een uitdaging. Bijna elke dag kan je wel iets erbij leren.”

Hoe draagt jouw werk bij aan het onderzoek richting behandelingen voor ALS, PSMA en PLS?

“Ik draag graag mijn steentje bij om de administratieve registratie nauwkeurig te verzorgen en onderzoekers te ondersteunen. De afgelopen maanden zijn er weer veel onderzoeksaanmeldingen geweest . Dat is best druk, maar ook heel leuk dat steeds meer mensen meedoen aan het onderzoek.”

De ALS Biobank en Database bevat inmiddels gegevens van meer dan 3.300 patiënten en van meer dan 4.600 controlepersonen. Het doel van al het onderzoek op het ALS Centrum is om zo snel mogelijk behandelingen te vinden.