Wie helpt mee dialogen schrijven?

Gepubliceerd op 27 februari 2014

MindAffect (een spin off van de Radboud Universiteit) en het Radboudumc werken gezamenlijk aan de ontwikkeling van een dialoogprogramma, genaamd KlikPraat. Het doel van KlikPraat is om communicatie voor mensen met ALS te vergemakkelijken.

KlikPraat is opgebouwd uit vooraf vastgelegde dialogen. Beide gesprekspartners krijgen om de beurt de keuze uit een aantal op elkaar reagerende zinnen en kunnen op die manier een dialoog doorlopen. Dit vereenvoudigt en versnelt het communiceren voor mensen met ALS met vrienden, familie, zorgverleners en ieder ander. Door middel van een klik op tablet, smartphone of computer kan iemand met ALS een zin kiezen, waarna de gesprekspartner ook door middel van klikken hierop kan reageren.

 

Hoe kunt u ons helpen?

De gespreksinhoud wordt gecreëerd door verschillende professionals, zoals logopedisten van het Radboudumc en experts van de Stichting Einder en MindAffect. Bovendien worden er door patiënten zelf, familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers ook dialogen geschreven. Voorbeelden van mogelijke dialogen zijn:

  • Emoties
  • ALS informatie
  • Eten en drinken
  • Seksualiteit
  • Dagindeling
  • Afspraken maken
  • Dagelijkse verzorging
  • Uitjes: Film, theater, uit eten, etc.

Dit is maar een kleine selectie van alle benodigde dialogen en er zijn nog vele nieuwe dialogen nodig om in alle gespreksonderwerpen te voorzien. Hiervoor kunnen we hulp van alle kanten gebruiken.

Wie zoeken we?

We zoeken schrijvers met een goede beheersing van de Nederlandse taal en belangrijk is dat u logisch en gestructureerd kunt denken. Daarnaast gebeurt het dialoog schrijven momenteel via een online programma, hiervoor is het belangrijk om beschikking te hebben over een internetverbinding en een goede laptop of computer. Maar het belangrijkste criterium is dat u gemotiveerd bent om een dialoog te schrijven.

Het grootste gedeelte van het dialoogschrijven kunt u na een korte uitleg vanuit huis doen. Eens per twee maanden is er een bijeenkomst met alle schrijvers. Hier kan gezamenlijk geschreven worden, kunnen schrijvers ervaringen en tips uitwisselen, kan om feedback gevraagd worden en kunnen nieuwe ideeën opgedaan worden. Deze bijeenkomsten zijn niet verplicht, maar worden door de huidige schrijvers als waardevol beschouwd.

Aanmelden

Heeft u een aantal uur in de week over en wilt u hieraan bijdragen? Wilt u vrijblijvend een keer langskomen op een schrijversbijeenkomst, zelf dialogen schrijven of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via Susan de Swart via s.deswart@mindaffect.nl, 06-53561516 of kijk op onze website www.mindaffect.nl.