Zomeractie: gratis e-cursus Beïnvloeden ziektepercepties voor huidige cursisten

Gepubliceerd op 11 juli 2016

Aan cursisten die voor september twee e-cursussen hebben gevolgd, biedt het ALS Centrum de e-cursus ‘Beïnvloeden van ziektepercepties’ gratis. 

De nieuwe e-cursus ‘Beïnvloeden van ziektepercepties’ is beschikbaar voor alle zorgverleners van mensen met ALS, PLS en PSMA. De cursus bevat elementen van motiverende gespreksvoering (motivational interviewing). Deze cursus leert zorgverleners hoe zij in een gesprek met een patiënt en mantelzorger ziektepercepties kunnen beïnvloeden, zodat er reële verwachtingen voor de nabije toekomst ontstaan. Deze percepties zijn belangrijk voor de besluitvorming over hulpmiddelen en woningaanpassing en om de zorg zo goed mogelijk te organiseren.

Deze e-cursus is bedoeld voor mensen werkend in de thuiszorg, ALS behandelteams, (eerstelijns) paramedici en huisartsen.

Meer informatie over de e-cursus ‘Beïnvloeden van ziektepercepties’.

Actie tot 1 september 2016 gratis

Deze e-cursus wordt kosteloos aangeboden aan alle deelnemers die de gratis e-cursus ‘Introductie ALS’ hebben gevolgd én één van de betaalde e-cursussen ‘Herkennen van irreële ziektepercepties’ of ‘Verslikken bij ALS’ voor 1 september 2016 hebben afgerond.